03. Sauna-inrichting met oog voor kwaliteit tot in het allerkleinste detail!

Sauna inrichting

Houtsoorten

Polair vurenhout
Vurenhout uit het Hoge Noorden. Deze houtsoort heeft door zijn langzame groei een fijne vezelstructuur, bevat weinig hars en vaste kwasten. Het wordt speciaal geprofileerd met diepe tand en groef en oven gedroogd tot op +/- 10%.

Ceder
Deze harsvrije houtsoort is fijn van nerf, weinig splinterig en de kleur is van geelbruin tot roodbruin geschakeerd. Deze houtsoort vertoont weinig neiging tot werken en vertoont ook geen harsgangen.

Aspen
Deze houtsoort heeft een bijzondere uitstraling en is kwalitatief te vergelijken met hemlock doch de kleur is crèmekleurig wit.

Alder
Deze houtsoort heeft een exclusieve uitstraling en is kwalitatief zeer hoogstaand. De kleur van het hout is warm, lichtrozig.

Thermowood
Voornoemde houtsoorten zijn als thermowood verkrijgbaar. Hierbij wordt het hout extra sterk gedroogd zodat het bijna niet meer onderhevig is aan krimpen en krijgt het een donkere tint. Als basishout wordt aspen het meest verkozen.

Abachi
De houtsoort bij uitstek voor de banken. Dit hout werkt weinig bij extreme temperatuur- en vochtverschillen.
Het hout is kruisdradig waardoor splintervorming is uitgesloten. Aspen en thermowood kunnen ook voor de banken gebruikt worden.

 

Aspen   Thermo aspen
aspen   thermo aspen
     
Alder   Thermo alder
alder   thermo alder

 

De binneninrichting

binneninrichting  binneninrichting

Naast een klassieke inrichting kunt u de cabine ook luxueus naar wens uitwerken.

binneninrichting

Back to Top