01. Wat is het effect van een stoombad?

De reacties van het lichaam in een stoombad is vergelijkbaar aan die in de sauna. Er zijn echter toch een paar belangrijke verschillen te bespeuren. In het stoombad vindt altijd condensatie op de longblaasjes plaats en de opwarming van de huid is vaak heftiger maar minder diep. De lucht in een stoombad bevat namelijk 100% relatieve luchtvochtigheid. Hierdoor kan de warmte goed geleiden via de lucht en de waterdamp condenseert direct op ons koelere lichaam. Condensatie is het tegenovergestelde van verdamping. Hierbij komt dus veel warmte vrij. Deze warmte wordt ook aan onze huid afgegeven. Zweten doen wij in een stoombad ook, zelfs evenveel als in de sauna, maar de hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat ons zweet niet kan verdampen. Het lichaam kan dus niet via het verdampen van zweet koelen. Ook via de ademhaling is dit niet mogelijk. We ademen immers lucht in met een temperatuur boven onze lichaamstemperatuur.

Klassiek stoombadDe temperatuur van het stoombad is altijd onder de 50°C, 47°C tot 49°C is ideaal. Door een goede warmtegeleiding in de lucht en de condensatie die plaatsvindt op de lucht is het stoombad vrijwel overal even warm.

Eigenlijk is de naam ‘stoombad’ wat misleidend. Stoom is waterdamp en waterdamp is onzichtbaar. We zitten in het stoombad dus eigenlijk in de mist. Doordat de ingebrachte stoom condenseert op de lucht ontstaat er mist. Dit zijn eigenlijk minuscuul kleine druppeltjes water die blijven zweten in de lucht.
 

Wellness bij u thuis in een minimale ruimte

Stap binnen in de warmte, voel uw hoofd vrij worden. U kan van het goede leven genieten onder de vorm van een aangenaam, relaxerend en stimulerend stoombad, zelfs wanneer u slechts over een beperkte ruimte beschikt. Het is een revolutie in wellness design voor thuis, voldoende compact om in een standaard badkamer te passen in plaats van in de garage of het tuinhuis!
Wij heten het de Tylö Impression, omdat we weten dat dit concept ook u niet koud zal laten. 
Back to Top